Het strand van Santa Cruz
Het strand van Santa Cruz
Curacao letters in Willemstad
De Julianabrug in Willemstad
Kolibri bij ons vakantiehuis
Kolibri bij ons vakantiehuis
Een cruiseschip dat in Willemstad aanlegt
Een cruiseschip dat in Willemstad aanlegt
Leguaan in onze tropische tuin
Leguaan in onze tropische tuin
Een vakantiehuis met een caribische tuin waar u zich thuis voelt.

Vakantiehuis

Het Curacao vakantiehuis Barku di bela heeft een woonkamer met openslaande deuren naar het terras met zwembad en een caribische tuin. Vakantiehuis Barku di bela op Curacao De woonkamer en de keuken zijn open naar elkaar toe. Er zijn 3 slaapkamers met 2 slaapplaatsen in iedere slaapkamer. Het huis heeft WLAN dat u gratis kunt gebruiken. Op de TV heeft u NETFLIX tot uw beschikking voor het kijken van een film in de avonduren. Ook kunt u internet radiozenders via de luidsprekers luisteren, zodat zelfs klassieke muziek goed klingt. De keuken heeft een gas-haard, een microwelle een koelkast en diepvries. Ook zijn er een koffiezetapparaat, een waterkoker, maar ook een koelbox voor een strandbezoek. Het hele vakantiehuis heeft normale Nederlandse stopkontakten met 230 volt. Er is een slaapkamer met een eigen badkamer (en suite) en de twee andere slaapkamers delen de tweede badkamer. Iedere slaapkamer in ons vakantiehuis heeft een geluidsarme airco, een ventilator en een klamboe. Dit zijn de drie komponenten die voor een goede nachtrust nodig zijn op Curacao. De airco koelt de slaapkamer voor het naar bed gaan af en daarna kan de ventilator de kamer tijdens de nacht koel houden onder de klamboe. Met de ventilator aan in plaats van de airco spaart u veel stroom en dus houdt u meer geld over voor uw vakantie. Als u toch met de airco aan wilt slapen, dan raden wij u aan de arco niet te koud te zetten, zodat u geen verkoudheid of stijve nekspieren oploopt. Per bed, dat 160 * 200 groot is, is er een klamboe. Ieder bed heeft ook een bed-board met de mogelijkheid om bijvoorbeeld uw mobieltje in de nacht op te laden, met een gewoon Nederlands stopkontakt op 230 volt. Het huis staat op een rustig resort "Villapark Fontein", zeer centraal op het eiland, vlak bij de mooiste stranden, Willemstad en bezienswaardigheden.

Zwembad

Het zwembad van 3.5 bij 6 meter is omgeven door een groot terras en een palapa. Op Curacao leeft u vooral buiten, en zo hebben wij de caribische tuin ook voor u ingericht. Er is een palapa aanwezig op de oostkant van de tuin voor een verfrissend drankje in de schaduw en met zicht op de tuin en het zwembad. De caribbean tuin van ons vakantiehuis vlak bij Willemstad Er is ook plancha (teppanyaki) in de tuin aanwezig om te grillen. Wij hebben voor een plancha gekozen in plaats van een barbeque, omdat een plancha erg eenvoudig schoon te maken is, wat bij een barbeque niet altijd het geval is. Mocht u in de zon willen zitten, dan is er ook een tuinbank in de noord-west hoek van de tuin die dit mogelijk maakt. Maar ook de zuid-west kant van het huis heeft een terras met zicht op de ondergaande zon en de zee. Een mooie sfeervolle tuindouche is er om u af te spoelen voor en na het zwemmen of gewoon om af te koelen. Er zijn ligstoelen bij het zwembad aanwezig en een lounge bank en hangstoel onder de palapa om lekker te relaxen. De planten in de tuin zijn met zorg uitgekozen. U zult tijdens uw verblijf zeker wel meerdere keren kolobries in onze caribische tuin zien bij het verzamelen van voedsel. We hebben ook af en toe een Leguaan in de tuin.

Extras

Boven op de hooge standaard van ons vakantiehuis hebben wij voor u nog een parkeerplaats voor uw huurauto met schaduw, twee SUPs/kayaks en een afspoel plaats voor duikspullen. Het gebruik hiervan is allemaal bij de huurprijs inbegrepen.

Een schaduwplaats voor uw auto is niet altijd vanzelfsprekend op Curacao, maar bij ons heeft u die. U stapt dus in een lekker koele auto om te vertrekken vanuit ons vakantiehuis voor uw uitvluchten op Curacao.

Wij hebben ook 2 opblaasbare SUPs, die ook als kayaks gebruikt kunnen worden. Deze kunt u eenvoudig met uw huurauto overal op het eiland mee naartoe nemen en zijn snel opgeblazen. Ook hier hebben we een aantal routes voor u klaar liggen die wij zelf uitgeprobeerd hebben. Als u ervan houdt, kunt u alleen al met de SUPs een week doorbrengen op Curacao.

Tot slot hebben we aan de achterkant van de buitendouche een mogelijkheid om duikspullen met zoetwater af te spoelen en op te hangen, om het te laten drogen. Dit is bij de meeste huizen op Curacao ook niet aanwezig.

Ligging

De ligging van ons vakantiehuis Barku-di-bela op Curacao is heel erg centraal. Het is ideaal om Curacao te verkennen en te leren kennen. Een ligging op Curacao, die zo dicht bij de mooiste stranden van Curacao ligt en tevens bij Willemstad, is moeilijk te vinden. De mooiste stranden die het dichst bij zijn: Cas Abao en Daaibooi, bereikt u in 9 minuten vanaf de ingang van villapark Fontein door op uw gemak te rijden. Het verst ligt Westpunt (Playa Grandi) waar u in 19 minuten relaxed heen rijdt. Willemstad bereikt u met de auto binnen 15 minuten en 10 minuten later bent u in het centrum bij de pontjes brug. Maar ook om flamingos te zien bij St. Willibrordus hoeft u maar 6 minuten te rijden. Of naar de ingang van het Christoffelpark, waar u de Christoffelberg kunt beklimmen is het maar 15 minuten rijden. En zo zijn er nog heel veel voorbeelden, die in het hoofdstuk bezienwaardigheden beschreven zijn.

Over ons

Wij zijn Trudi en Arno en hebben het huis Barku-di-bela op villapark Fontein in 2017 gekocht. We hebben de Nederlandse nationaliteit, maar ons halve leven hebben we in Zwitserland gewoond en gewerkt, waar ook onze twee dochters wonen. Barku-di-bela is voor u een vakantiehuis, maar als wij er zijn is het voor ons ons woonhuis. Zo willen wij het (ook voor onze vakantie-huurders) zien en onderhouden: het is ons woonhuis. Daarmee hopen wij aan u, als u ons vakantiehuis/woonhuis huurt, ook een soort "thuis gevoel" te kunnen mee geven. Dus eigenlijk een vakantiehuis waar u zich ook thuis voelt. Wij zijn veel in de Caribbean onderweg met onze zeilboot "Maat". In de 4 maanden van augustus tot november kunt u ook een verblijf in Barku-di-bela op Curacao kombineren met aansluitend (of vooraf) een zeilweek met ons via klein-Curacao naar Bonaire en terug. Meer hierover vindt u in het hoofdstuk meezeilen.